Za porudžbine u iznosu većem od 5500 RSD dostava je besplatna na teritoriji Kraljeva i Beograda.   |   Za porudžbine u iznosu većem od 8200 RSD, dostava je besplatna na teritoriji cele Srbije.   |   Za porudžbine u iznosu većem od 5500 RSD dostava je besplatna na teritoriji Kraljeva i Beograda.   |   Za porudžbine u iznosu većem od 8200 RSD, dostava je besplatna na teritoriji cele Srbije.   |   Za porudžbine u iznosu većem od 5500 RSD dostava je besplatna na teritoriji Kraljeva i Beograda.   |   Za porudžbine u iznosu većem od 8200 RSD, dostava je besplatna na teritoriji cele Srbije.
AKOV Rakija - Destilerija Kraljevo

Nasleđe

Priroda ti mnogo pruža, samo treba znati kako sa njom.

Žarko Mikić /rakija majstor

“Akov priča nastaje u Kraljevu, još kada je naš otac u posebnim prilikama želeo da popije čašicu fine rakije sa svojim prijateljima. Tada je krenuo da se bavi proučavanjem tehnologije i procesa proizvodnje do tančina, i tako je započet put stvaranja rakije među rakijama, na plodnoj zemlji Raške gde je krunisano sedam srpskih kraljeva.”

Zarko Mikic rakija majstor

Naše rakije ne bi bile jedinstvene da nismo imali jedinstven pristup.

Otac je na mene preneo strast zanimljivog ali kompleksnog procesa stvaranja rakije, i tada počinje moja edukacija i posvećenost celom procesu. Sve je išlo organski, jer priroda ti mnogo pruža, samo treba znati kako sa njom, kako joj prići svim čulima da bi ti vratila još više. Naš cilj jeste bio da napravimo najfiniju rakiju, ali da se držimo trojstva: kontinuitet, standard i kvalitet.

Da bi ste bili dobri u nečemu, to podrazumeva dosta truda pokušaja i kombinacija, ali i ulaganja, i to svako zna. Na početku smo na destileriji prerađivali dosta velike količine, a sam kvalitet naših destilata je dosta varirao i nismo imali kontinuitet. Tada smo odlučili da modernizujemo proizvodnju. Shvatili smo ”manje je više”, ako imate oko sebe ljude koji dele istu strast, uspećete. Sada, dosta veće količine prerađujemo sa dvojicom majstora za rakije. Ne samo da smo postigli kontinuitet, standard i kvalitet, već i kvantitet.

Akov rakija

Sada ovu posebnu rakiju koju smo usavršavali toliko dugo za našu porodicu, želimo da podelimo sa vama.

Akov destilerija Kraljevo

Naši ljudi

Rakija spaja ljude, a nas spaja strast prema rakiji.

Čije ruke prave Akov rakiju?

Nemanja Mikic Akov rakija majstor

Nemanja

rakija majstor

Zarko Mikic Akov rakija majstor

Žarko

rakija majstor

Živeli!