Za porudžbine u iznosu većem od 5500 RSD dostava je besplatna na teritoriji Kraljeva i Beograda.   |   Za porudžbine u iznosu većem od 8200 RSD, dostava je besplatna na teritoriji cele Srbije.   |   Za porudžbine u iznosu većem od 5500 RSD dostava je besplatna na teritoriji Kraljeva i Beograda.   |   Za porudžbine u iznosu većem od 8200 RSD, dostava je besplatna na teritoriji cele Srbije.   |   Za porudžbine u iznosu većem od 5500 RSD dostava je besplatna na teritoriji Kraljeva i Beograda.   |   Za porudžbine u iznosu većem od 8200 RSD, dostava je besplatna na teritoriji cele Srbije.
AKOV Rakija - Destilerija Kraljevo
Akov domaća prirodna rakija - Destilerija Kraljevo Srbija

Akov simboli za one koji znaju da čitaju između redova – šta se krije iza etikete?

Kada je o Akovu reč, svima je dobro poznato da ništa nije slučajno i da ništa ne prepuštamo slučaju. Kao što je svaka Akov rakija napravljena s posebnom pažnjom i ljubavlju, tako je i etiketa pažljivo izdizajnirana da prati našu priču i oslikava vrednosti koje negujemo.

Drvo sa tri stabla i jedinstvenom krošnjom, simbolizuje porodicu koja raste iz jednog korena, dok sedam kraljevskih kruna predstavlja sedam krunisanih kraljeva u Kraljevu.

A svaka od naših 7 rakija na etiketi ima svoj simbol.

Šljiva

Na obroncima Stolova, raskošne planine u okolini Kraljeva, ponosno i slobodno vladaju krda divljih konja.

Gizdavi lepotani, koje predvodi neprikosnoveni vođa, pastuv Moro, predstavljaju simbol slobode i neukrotivosti.

Baš u takvim predelima, gde snaga prirode vlada, rađaju najsočnije šljive, od kojih nastaje čuvena Akov rakija. Upravo ona koja nakon prvog gutljaja oslobađa heroja u nama i rasplamsava vatrenu stihiju neustrašivosti.

Jabuka

Slatka i sočna kao prvi greh. Onaj kojeg nismo ni svesni dok traje, jer njegova lepota obuzima svaki deo bića.

Baš kao što je zalogaj najsočnije jabuke Evu naveo da nesvesno preokrene sudbinu čitavog sveta.

Naše jabuke možda ne prave tako drastične promene, ali Akov rakija od jabuke može učiniti da vam čula zatrepere kao nikada do sad.

Grožđe

Pod vinovom lozom ispredaju se najveće legende, stvaraju najlepše uspomene i prave najambiciozniji planovi.

Dok ptice bojažljivo sleću na grane, kao da znaju da se baš tu stvara istorija, sunčevi zraci kupaju grozdove i spremaju ih da postanu deo veće priče. Deo Akov priče.

Jer svako zrno grožđa sanja da postane deo Akov rakije od grožđa, znajući da oni koji menjaju svet to čine upravo uz nju.

Šargarepa

Prostrane livade i polja Raškog okruga dom su mnogim opasnim, i ne tako opasnim zverkama.

Neke su sasvim umiljate i slične čoveku, i baš kao i ljudi, imaju samo jedno na umu – kako pronaći što lepše darove prirode. A kada je reč o šargarepi, zec i čovek imaju slične afinitete.

Dok bi ovaj prvi pretrčao pola Raške za dobru šargarepu, ovaj drugi bi preleteo pola sveta za nesvakidašnju Akov rakiju od šargarepe.

Zbog toga i ne čudi što mnogi Kinezi uživaju u ovom aperitivu koji će svoju slavu tek doživeti.

Kajsija

On je taj koji se šepuri svakim dvorištem i svojim sjajnim i raskošnim perjem daje svima do znanja ko je gazda.

A kako i ne bi, kad je na njemu velika odgovornost – da svakog jutra oglasi novi početak dana. Ne kaže se uzalud „Ko rano rani, dve sreće grabi“.

Petao najbolje razume ovu poslovicu, a ni kajsiji nije strana. Jer ona koja prva sazri, prva će imati priliku da dobije svoju ulogu u Akov priči.

Priči o rakiji od kajsije kojom se nazdravlja za nove uspehe i početke. Jer početak je najvažniji.

Dunja

U smiraj jeseni, kada svet polako počinje da usporava i oseća se miris zime u vazduhu, jedan stanovnik šume priprema se za poslednju gozbu.

Dunja je omiljena poslastica kojom se medvedi časte pre dugog zimskog sna, i njen miris ih pre odlaska u pećinu mami da još malo ostanu na hladnom vazduhu, znajući da će ih sećanje na taj sočni ukus držati do prvog topljenja snega i povratka u spoljašnji svet.

Ako dunje greju krv medveda, zamislite tek šta mogu da učine čovekovoj. Ako želite da saznate, Akov rakija od dunje samo čeka da vam pokaže svoje čudesne moći koje krije u svakoj kapljici.

Kruška Kaluđerka

Jedan sasvim neobičan prizor može se zateći na pragu rane jeseni.  Kaluđeri koji beru kruške.

Na prvi pogled može delovati čak i lucidno, ali ko bi drugi uopšte mogao brati kruške sorte Kaluđerke, ako ne isključivo kaluđeri lično?

I tačno u smiraj dan, kaluđeri se vraćaju u manastir da najsočnije plodove pripreme za rakiju, pa kroz prozore oslikane vitražima zraci zalazećeg sunca boje prostorije u najdivnije nijanse.

Baš tu nastaje Akov rakija od kruške Kaluđerke, koja se nikad ne zaboravlja.