Za porudžbine u iznosu većem od 5500 RSD dostava je besplatna na teritoriji Kraljeva i Beograda.   |   Za porudžbine u iznosu većem od 8200 RSD, dostava je besplatna na teritoriji cele Srbije.   |   Za porudžbine u iznosu većem od 5500 RSD dostava je besplatna na teritoriji Kraljeva i Beograda.   |   Za porudžbine u iznosu većem od 8200 RSD, dostava je besplatna na teritoriji cele Srbije.   |   Za porudžbine u iznosu većem od 5500 RSD dostava je besplatna na teritoriji Kraljeva i Beograda.   |   Za porudžbine u iznosu većem od 8200 RSD, dostava je besplatna na teritoriji cele Srbije.
AKOV Rakija - Destilerija Kraljevo
Aerizator za rakiju Akov

Da li celoga života rakiju pijemo na pogrešan način?

Ovo je priča o dobroj rakiji, i još boljem načinu da se njen ukus prepozna, servira i degustira.

Da li ste znali da rakija najbolje otkriva svoje bogatstvo ukusa i delikatne arome kada se degustira iz zaobljene čaše? Evo u čemu je trik.

Tek u dodiru sa vazduhom, rakija pokazuje svoje pravo lice i oslobađa svoje pune i potpune arome. Da li to znači da smo rakiju celoga života pili iz pogrešnih čaša? Vrlo moguće.

Ukoliko želite da uživate u rakiji na pravi način, naš predlog je čaša u obliku nerascvetale lale, kako bi pre degustacije, tečnost kružnim pokretima zavrteli u čaši. Tako ćete bolje osetiti pun ukus, a rakija će po obodu ostaviti “suze”, tragove gustine koja dolazi od samog alkohola.

Play Video about Aerizator za rakiju Akov

Za sve one koji nemaju strpljenja da vrte čašu prilikom svake degustacije, Žare i Neca, rakija majstori Akov destilerije osmislili su jedan inovativan i jedinstven uređaj koji će to raditi umesto nas. Kako nepretenciozno kažu, ideja je došla logično. Mrzelo ih je da neprestano vrte čašu i zamislili su uređaj koji to radi umesto njih.

U glavnoj ulozi, predstavljamo Aerizator, od skoro novu atrakciju restorana i barova, ali i novi omiljeni “kućni aparat” svakog doma ljubitelja rakije.

Šta je Aerizator?

Aerizator je uređaj koji služi za aerizovanje rakije. Mehanički vrti čašu u krug, a kružni pokreti dovode do aerizacije ovog tradicionalnog i prefinjenog pića. Rakija se otvara, ispušta najlepše arome i tek onda postaje spremna za degustaciju.

Šta se krije iza ovog izuma?

Različitim vrstama rakije potrebno je drugačije vreme da se otvore tj. da oslobode arome i da rakija bude punog ukusa, odnosno da sve ono što je dobro u rakiji izađe na videlo. Na primer, kajsiji je potrebno najviše vremena da se otvori i to je ono što je “mučilo”, ali i inspirisalo Žareta i Necu da osmisle i naprave aerizator.

Skala i vreme otvaranja rakije:

Kako nabaviti AKOV Aerizator?

Aerizator se može naručiti online, kupiti u Akov prodavnici u Beogradu, kao i u određenim vinotekama i specijalizovanim prodavnicama u Srbiji.

Ukoliko posetite restoran ili kafić koji u svojoj ponudi ima i Akov rakiju, pripremite se za potpun ugođaj i “spektakl” koji će vam prirediti Aerizator, koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

ŽIVELI!