Za porudžbine u iznosu većem od 5500 RSD dostava je besplatna na teritoriji Kraljeva i Beograda.   |   Za porudžbine u iznosu većem od 8200 RSD, dostava je besplatna na teritoriji cele Srbije.   |   Za porudžbine u iznosu većem od 5500 RSD dostava je besplatna na teritoriji Kraljeva i Beograda.   |   Za porudžbine u iznosu većem od 8200 RSD, dostava je besplatna na teritoriji cele Srbije.   |   Za porudžbine u iznosu većem od 5500 RSD dostava je besplatna na teritoriji Kraljeva i Beograda.   |   Za porudžbine u iznosu većem od 8200 RSD, dostava je besplatna na teritoriji cele Srbije.
AKOV Rakija - Destilerija Kraljevo
Akov rakija balon

Da li znate uz koje piće Srbi najradije nazdravljaju?

Viski, votka, džin, brendi, samo su neka od pića bez kojih su slavlja i svečanosti nezamislive, kako kod nas, tako i u svetu. Ipak, kada je reč o Srbiji, zna se koje je piće uvek na vrhu prioriteta svaki put kada obeležavamo važne trenutke u životu – njeno veličanstvo, rakija.

Rakija se u našem narodu “odomaćila“ i prihvaćena je kao tradicionalno srpsko piće i jedan od najsnažnijih domaćih brendova, iako je zapravo reč o piću arapskog porekla, koje je naše podneblje došlo iz Turske u 14. ili 15. veku.

Ipak, zahvaljujući rakiji, Srbija je postala prepoznata širom sveta kao zemlja porekla aperitiva koji budi sva čula i ne poznaje granice.

Uvek je najvažnije da rakija bude domaća

Zahvaljujući raznovrsnosti ukusa, među rakijama postoji za svakog po nešto i za svaku priliku po neka. Bilo da ste ljubitelj šljive, kajsije, dunje, pa čak i šargarepe, rakija pruža širok spektar mogućnosti da svako odabere za sebe upravo onu koja mu najviše odgovara i koja će na pravi način začiniti svaku proslavu i svečani trenutak.

Ono oko čega se svi slažu jeste da je uvek najvažnije da rakija bude domaća, odnosno da njeni sastojicu budu prirodni i da čitava priča odiše tradicijom, koja predstavlja ključni aspekt svake rakije. Receptura koja se prenosi sa kolena na koleno čini određenu rakiju cenjenom i poštovanom, a samim tim i najpoželjnijom.

Među proizvođačima rakija koji neguju najkvalitetnije prirodne sastojke i dugu tradiciju, posebno se ističe naša Akov rakija, čija pažljivo odabrana i decenijama čuvana receptura, poreklom iz blagorodne Raške, osvaja, ne samo domaće, već i svetsko tržište.

Priča o Akov rakiji

Zahvaljujući jedinstvenom pristupu koji je doveo do kreiranja naše prepoznatljive Akov rakije, značajne količine već izvesno vreme izvozimo u Rusiju i Kinu, gde su osvojile čula pravih hedonista kojima tradicionalna srpska kapljica pruža neponovljivo iskustvo i užitak.

Priča o Akov rakiji počinje u Kraljevu, kada je naš otac, počeo da se bavi proučavanjem tehnologije i procesa proizvodnje do tančina, verujući da nam priroda mnogo toga nesebično pruža na dlanu, a na nama je da naučimo i prepoznamo kako da na pravi način postupamo sa njom, ne bi li nam vratila još više.

Upravo na toj filozofiji je i zasnovan čitav brend i započet put stvaranja „Akov“-a, na plodnoj zemlji Raške gde je krunisano sedam srpskih kraljeva, sa jasnim ciljem – da napravimo najfiniju rakiju, uz poštovanje ključnih postulata: kontinuiteta, standarda i kvaliteta.