Za porudžbine u iznosu većem od 5500 RSD dostava je besplatna na teritoriji Kraljeva i Beograda.   |   Za porudžbine u iznosu većem od 8200 RSD, dostava je besplatna na teritoriji cele Srbije.   |    Za porudžbine u iznosu većem od 5500 RSD dostava je besplatna na teritoriji Kraljeva i Beograda.   |   Za porudžbine u iznosu većem od 8200 RSD, dostava je besplatna na teritoriji cele Srbije.    |   Za porudžbine u iznosu većem od 5500 RSD dostava je besplatna na teritoriji Kraljeva i Beograda.   |   Za porudžbine u iznosu većem od 8200 RSD, dostava je besplatna na teritoriji cele Srbije.
Akov rakija balon

Da li znate uz koje piće Srbi najradije nazdravljaju?

Viski, votka, džin, brendi, samo su neka od pića bez kojih su slavlja i svečanosti nezamislive, kako kod nas, tako i u svetu. Ipak, kada je reč o Srbiji, zna se koje je piće uvek na vrhu prioriteta svaki put kada obeležavamo važne trenutke u životu – njeno veličanstvo, rakija.

Rakija se u našem narodu “odomaćila“ i prihvaćena je kao tradicionalno srpsko piće i jedan od najsnažnijih domaćih brendova, iako je zapravo reč o piću arapskog porekla, koje je naše podneblje došlo iz Turske u 14. ili 15. veku.

Ipak, zahvaljujući rakiji, Srbija je postala prepoznata širom sveta kao zemlja porekla aperitiva koji budi sva čula i ne poznaje granice.

Uvek je najvažnije da rakija bude domaća

Zahvaljujući raznovrsnosti ukusa, među rakijama postoji za svakog po nešto i za svaku priliku po neka. Bilo da ste ljubitelj šljive, kajsije, dunje, pa čak i šargarepe, rakija pruža širok spektar mogućnosti da svako odabere za sebe upravo onu koja mu najviše odgovara i koja će na pravi način začiniti svaku proslavu i svečani trenutak.

Ono oko čega se svi slažu jeste da je uvek najvažnije da rakija bude domaća, odnosno da njeni sastojicu budu prirodni i da čitava priča odiše tradicijom, koja predstavlja ključni aspekt svake rakije. Receptura koja se prenosi sa kolena na koleno čini određenu rakiju cenjenom i poštovanom, a samim tim i najpoželjnijom.

Među proizvođačima rakija koji neguju najkvalitetnije prirodne sastojke i dugu tradiciju, posebno se ističe naša Akov rakija, čija pažljivo odabrana i decenijama čuvana receptura, poreklom iz blagorodne Raške, osvaja, ne samo domaće, već i svetsko tržište.

Priča o Akov rakiji

Zahvaljujući jedinstvenom pristupu koji je doveo do kreiranja naše prepoznatljive Akov rakije, značajne količine već izvesno vreme izvozimo u Rusiju i Kinu, gde su osvojile čula pravih hedonista kojima tradicionalna srpska kapljica pruža neponovljivo iskustvo i užitak.

Priča o Akov rakiji počinje u Kraljevu, kada je naš otac, počeo da se bavi proučavanjem tehnologije i procesa proizvodnje do tančina, verujući da nam priroda mnogo toga nesebično pruža na dlanu, a na nama je da naučimo i prepoznamo kako da na pravi način postupamo sa njom, ne bi li nam vratila još više.

Upravo na toj filozofiji je i zasnovan čitav brend i započet put stvaranja „Akov“-a, na plodnoj zemlji Raške gde je krunisano sedam srpskih kraljeva, sa jasnim ciljem – da napravimo najfiniju rakiju, uz poštovanje ključnih postulata: kontinuiteta, standarda i kvaliteta.