Za porudžbine u iznosu većem od 5500 RSD dostava je besplatna na teritoriji Kraljeva i Beograda.   |   Za porudžbine u iznosu većem od 8200 RSD, dostava je besplatna na teritoriji cele Srbije.   |   Za porudžbine u iznosu većem od 5500 RSD dostava je besplatna na teritoriji Kraljeva i Beograda.   |   Za porudžbine u iznosu većem od 8200 RSD, dostava je besplatna na teritoriji cele Srbije.   |   Za porudžbine u iznosu većem od 5500 RSD dostava je besplatna na teritoriji Kraljeva i Beograda.   |   Za porudžbine u iznosu većem od 8200 RSD, dostava je besplatna na teritoriji cele Srbije.
AKOV Rakija - Destilerija Kraljevo
AKOV rakija od šargarepe

Od prijateljskog gesta do ekstravagantnog specijaliteta: AKOV rakija od šargarepe

Rakija od šargarepe ponovo je u prodaji, na veliko zadovoljstvo svih onih kojima je ovo neobično domaće piće postalo omiljeno. Slučajno nastala – ova rakija je postala toliko tražena, da bez nje godina ne može da prođe ni slučajno.
Donosimo vam priču o tome kako smo napravili prvu rakiju od šargerepe i zašto je toliko omiljena među našim korisnicima.

Pomozi prijatelju - napravi rakiju

Naš dobar prijatelj je imao višak zasade šargarepe za koji, sticajem okolnosti, te sezone nije bilo plasmana. Šargarepe je možda bilo viška, ali šećera u šargarepi je bilo taman koliko treba. Znajući da rakija može da se napravi od bilo kog voća ili povrća koji u svom sastavu ima šećer, pretočili smo višak na stanju u neobično domaće piće.

Šargarepa je nadmašila naša očekivanja, pa smo odlučili da je uvrstimo u naš asortiman.

Ne može bilo koja, mora begečka

Sada za proizvodnju koristimo renomiranu begečku šargarepu sa oznakom geografskog porekla. Vredne ruke begečkih zadrugara uzgajaju ovo povrće na oko 600 hektara rastresitog, plodnog zemljišta, u selu nadomak Novog Sada. Šargarepa se izdvaja svojim kvalitetom, intenzivnom bojom i slatkim ukusom, koji duguje visokom procentu beta karotena – čak 12% (domaća šargarepa sadrži 5%), te veoma dobre karakteristike južnobačke lepotice obezbeđuju izuzetno kvalitetan finalni proizvod.

Za jednu flašu rakije potrebno je četrdeset i sedam kilograma šargarepe, a godišnje se proizvede oko 5.000 litara koje za sada plasiramo i na tržišta Crne Gore i Austrije.

Šargarepa je stigla i do koktela

Naše iskustvo pokazalo je da arome šargarepe u kratkom piću više preferiraju žene. Zbog svog blagog i autentilčnog ukusa koktel majstori prepoznali su je kao odličnu bazu za koktele. Pokazala se kao odlična za kombinovanje sa različitim ukusima, te je tako nastalo više koktel recepata.

I stručnjaci i degustatori se slažu: Šargarepa je odlična!

Naš tehnolog je ocenio rakiju kao neodoljivu, autentičnu i iznenađujuću. Otvaranje AKOV rakije od šargarepe pomoću aerizatora, oslobađa njen jasan, precizan i intenzivan miris zemljanih nota. Prilikom ispijanja ovog neobičnog pića osetićete umerenu punoću, veoma trajan ukus koji odlično prati miris, fini balans i svežinu.

Kvalitet ćete prepoznati, neka vas ukus iznenadi

AKOV rakija od šargarepe je podelila i ljubitelje najpoznatijeg domaćeg pića. Ima skeptičnih, a ima i onih koji su je zavoleli na prvi gutljaj. Ukoliko niste, isprobajte ovaj jedinstveni proizvod iz naše destilerije – otvorite svoje vidike, opustite se, i dopustite da vas polako opčini savršen sklad ukusa i mirisa.