Za porudžbine u iznosu većem od 5500 RSD dostava je besplatna na teritoriji Kraljeva i Beograda.   |   Za porudžbine u iznosu većem od 8200 RSD, dostava je besplatna na teritoriji cele Srbije.   |   Za porudžbine u iznosu većem od 5500 RSD dostava je besplatna na teritoriji Kraljeva i Beograda.   |   Za porudžbine u iznosu većem od 8200 RSD, dostava je besplatna na teritoriji cele Srbije.   |   Za porudžbine u iznosu većem od 5500 RSD dostava je besplatna na teritoriji Kraljeva i Beograda.   |   Za porudžbine u iznosu većem od 8200 RSD, dostava je besplatna na teritoriji cele Srbije.
AKOV Rakija - Destilerija Kraljevo
Akov rakija - Spoj tradicije i modernog

Spoj tradicije i modernog – nešto potpuno novo u svetu rakije

I pored toga što je rakija zapravo reč arapskog porekla i u naše krajeve je stigla sa Turcima u 14. ili 15. veku, mi Srbi je oduvek „svojatamo“ i s ponosom ističemo kao najpoznatiji srpski brend.

Izvesno je da je od svog prvobitnog oblika ovo piće pretrpelo mnogobrojne izmene i unapređenja, kako bismo danas imali ono što nazivamo „pravom srpskom rakijom“. Ona je toliko prepoznat brend u svetu, pa ne čudi što veliki broj turista čim kroči na naše podneblje traži da okusi upravo ovaj aperitiv o kojem se ispredaju neverovatne priče. Tradicija predstavlja izuzetno važan aspekt kada govorimo o rakijama, zbog toga su najcenjenije upravo one rakije čija se receptura prenosi s kolena na koleno, sa dede na unuka.

Poreklo i simbolika Akov rakije

Akov rakija posebno se ističe među proizvođačima rakija koji neguju najkvalitetnije prirodne sastojke i dugu tradiciju, čija pažljivo odabrana i decenijama čuvana receptura, poreklom iz blagorodne Raške, osvaja, ne samo domaće, već i svetsko tržište.

Pored tradicionalnog pristupa koji dovodi do kreiranja ove prvoklasne rakije, samo idejno rešenje ambalaže i etikete kombinuje upravo tradiciju i savremene tokove.

Etiketa na flaši, u obliku drveta sa tri stabla i jedinstvenom krošnjom simbolizuje Stefana, Žaklinu i Žarka Mikića, dva brata i sestru u čijem se vlasništvu nalazi destilerija Akov. Takođe, sedam kraljevskih kruna, koji su takođe na etiketi, pokazuju sedam krunisanih kraljeva u Kraljevu.

Priča o Akov rakiji

Priča o Akov rakiji počinje u Kraljevu, kada je otac Žarka Mikića, vlasnika destilerije „Akov“, počeo da se bavi proučavanjem tehnologije i procesa proizvodnje do tančina, verujući da nam priroda mnogo toga nesebično pruža na dlanu, a na nama je da naučimo i prepoznamo kako da na pravi način postupamo sa njom, ne bi li nam vratila još više.

Upravo na toj filozofiji je i zasnovan čitav brend i započet put stvaranja „Akov“-a, na plodnoj zemlji Raške gde je krunisano sedam srpskih kraljeva, sa jasnim ciljem da se napravi najfinija rakija, uz poštovanje ključnih postulata: kontinuiteta, standarda i kvaliteta.